Woensdag 25 November 2020 - 15:19   I   Foto: VIER  I   door Redactie

Nieuw VIER-programma ‘Ja, Chef!’ onder vuur: “Mooie publiciteit kan je het niet noemen”

Nieuw VIER-programma ‘Ja, Chef!’ onder vuur: “Mooie publiciteit kan je het niet noemen”

Dinsdagavond debuteerde ‘Ja, Chef!’ op VIER. De ‘fucks’ en de ‘shits’ vlogen ons rond de oren bij onder meer topchef Pajtim Bajrami van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden. Hoewel dit natuurlijk maar momentopnames zijn, is deze manier van werken volgens kenners toch al een tijdje achterhaald.

"Natuurlijk ga je als chef af en toe eens uit je dak”, zegt Stephane Buyens, chef van Le Fox in De Panne in Het Nieuwsblad. “Maar het lijkt wel alsof hij voortdurend loopt te snauwen en te roepen. Mooie publiciteit voor ons vak kan je het niet noemen."

Koen Hardeman, woordvoerder van hotelschool Ter Duinen in Koksijde, treedt Buyens hierin bij. “De tijd van Gordon Ramsay is intussen voorbij”, aldus Hardeman. “Oud-leerlingen komen hier soms nog een dagje lesgeven. Sommigen staan constant te bulderen tegen de studenten. Wanneer we achteraf vragen wie het zou zien zitten om bij de persoon in kwestie stage te lopen, gaan er meestal niet veel handen de lucht in. Je maakt de stiel er niet aanlokkelijk mee."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  VIER  I  shownieuws