Woensdag 25 November 2020 - 17:31   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Diego Maradona (60) is overleden

Diego Maradona (60) is overleden

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona is op 60-jarige leeftijd overleden.

Maradona kreeg woensdag een hartstilstand in zijn huis in de Argentijnse stad Tigre. Verschillende reanimatiepogingen brachten geen soelaas meer. Maradona herstelde thuis van een hersenoperatie. Hij werd op 30 oktober met succes geopereerd aan een subduraal hematoom in zijn hersenen. Maradona herstelde verrassend snel en op 12 november verliet hij het ziekenhuis. Hij herstelde verder in een ontwenningskliniek omdat hij ontwenningsverschijnselen had vertoond door een alcoholverslaving. 

Een van de allergrootsten

Maradona is een van de grootste voetballers aller tijden. Hij maakte vooral naam bij Napoli en op het WK van 1986 werd hij met Argentinië wereldkampioen. Hij scoorde met de bewuste hand van God tegen Engeland en scoorde in de halve finale twee keer tegen de Rode Duivels. Maradona zou later ook nog deelnemen aan het WK van 1990 en 1994. Op dat laatste WK werd hij betrapt op drugsgebruik.

Bondscoach

In 2010 nam Maradona ook deel aan het WK als bondscoach van Argentinië. Het land werd gewipt in de kwartfinales door Duitsland. Nadien stopte hij als bondscoach.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Diego Maradona  I  sport  I  voetbal