-->

'Winkels mogen wellicht heropenen, Kerstmis moet gevierd worden met maximum één bezoeker'

'Winkels mogen wellicht heropenen, Kerstmis moet gevierd worden met maximum één bezoeker'
Donderdag 26 November 2020 - 07:44   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Morgen staat het Overlegcomité op het programma. De niet essentiële-winkels krijgen wellicht goed nieuws: zij mogen heropenen, al zal het wel onder strikte voorwaarden zijn.

Aanvankelijk golden alle maatregelen tot minimaal 13 december 2020. De winkels mogen echter vroeger openen volgens Het Laatste Nieuws. In alle buurlanden zijn de winkels weer open en men vreest dat veel Belgen de grens zullen oversteken om daar te gaan shoppen.

Het shoppen zal wel gepaard gaan met strengere regels rond het aantal mensen dat in shoppingstraten mag zijn. Bij een aantal straten weet je dat het er sowieso drukker zal worden. Dit zal streng in de gaten gehouden worden, want drukke winkelstraten wil men absoluut vermijden.

Geen versoepeling met Kerst

Minder goed nieuws is er over Kerstmis. Wellicht komt er geen uitzondering voor die dagen. Dat betekent dat je naast je gezin enkel één contact thuis mag uitnodigen. Noch premier Alexander De Croo (Open VLD) noch minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) wil versoepelen voor Kerst. Men is te bevreesd voor een eventuele derde golf.

TAGS  I  Kerstmis  I  winkels