-->

Viroloog Steven Van Gucht verklapt: “Op deze manier ga ik Kerstmis vieren”

Viroloog Steven Van Gucht verklapt: “Op deze manier ga ik Kerstmis vieren”
Donderdag 26 November 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Pedro Elias trekt voor Studio Brussel elke week op pad. Ongeveer maand voor Kerstmis verraste hij viroloog Steven Van Gucht met een kerstboom bij hem thuis.

"Dat is heel, heel vriendelijk”, lacht Van Gucht. “Amai, ik ben daar heel blij om, want ik krijg die niet in mijn auto. Als ik zelf één moest gaan halen, was het zeker een veel kleinere geweest.” Hij laat weten dat hij Kerstmis naar alle waarschijnlijkheid gewoon binnen zijn eigen gezin zal vieren.

“En ik denk waarschijnlijk ook mijn vader, omdat die man alleen zit. Eén bezoeker, daarvan weten we dat dat mag. We zitten immers nog in de huidige coronaregels", benadrukt Van Gucht. "Voor de rest: klein en gezellig."

Kersttruien

De commerce die rond de feestdag hangt, zegt de bekende viroloog persoonlijk niet zoveel. “Ik doe eigenlijk niet mee aan die kersttruien en toestanden. Voor mij is Kerstmis vooral een heel relaxed moment, waarop eigenlijk niet veel gebeurt buiten contact houden met familie. Dat zal dit jaar wel een beetje anders zijn dan andere jaren, vrees ik. Maar voor mij is Kerstmis een heel rustige periode."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus  I  Kerstmis  I  shownieuws