Zaterdag 28 November 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Koen Wauters: “Het was extréém abnormaal in mijn geval”

Koen Wauters: “Het was extréém abnormaal in mijn geval”

Clouseau scheerde in de jaren ’90 hoge toppen. Ze scoorden in Vlaanderen de ene hit na de andere en Koen Wauters werd van het ene moment op het andere plots een heuse ster.

"Ik ging naar het leger, ik kwam in de kazerne aan en het stond daar vol met cameraploegen en vol met fotografen”, herinnert Koen zich op Radio 1. “Zoiets is niet normaal. Ik weet nog dat ik op een bepaald moment backstage de drukte wou ontlopen. Iedereen kwam van alles vragen. Ik had geen seconde rust en ik dacht: ik ga op het wc zitten. En plots kwam er een fototoestelletje boven de deur uitsteken, er ging een flits af en ik hoor roepen: ‘Ja, ik heb hem!'"

“We hebben concerten meegemaakt waar er op een concert van 90 minuten 97 mensen flauwvielen”, zegt Koen. “Dan kom je in een situatie terecht die echt niet normaal is. En in het geval van Clouseau, en in mijn geval, was dat extréém niet normaal in die tijd."

Speciaal

“Bob Savenberg, onze toenmalige drummer, heeft dat ooit goed verwoord: als iedereen doet alsof jij van Mars komt, dan vraag je jezelf op den duur af waar jouw UFO staat", aldus Koen. "En op een of andere manier zit daar een waarheid in, want op den duur begin je echt te denken: iedereen doet apart en anders tegen mij, ik zal dan wel speciaal zijn. Terwijl je zelf denkt dat je normaal bent."

TAGS  I  Koen Wauters  I  shownieuws