Sophie Wilmès was erg ziek door Covid-19: "Zo waren mijn dagen op intensieve zorgen" Politiek
Politiek

Sophie Wilmès was erg ziek door Covid-19: "Zo waren mijn dagen op intensieve zorgen"

Sophie Wilmès was erg ziek door Covid-19: "Zo waren mijn dagen op intensieve zorgen"

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) is opnieuw aan de slag. Ze was lange tijd buiten strijd door het coronavirus. In De Morgen vertelt de voormalige premier hoe ze dat ervaren heeft.

"Als je je zo slecht voelt, kan je niet aan reflectie doen. Je kan alleen eten, kijken of je geneest en dat is het. Je slaapt en je laat je door anderen verzorgen. Ik heb acht dagen op intensieve zorg gelegen, ik was bij bewustzijn, maar ik zag de dagen niet passeren", legt Wilmès uit.

"Het was bijzonder onaangenaam. Ik ben me ervan bewust dat veel mannen en vrouwen zich in een veel slechtere situatie bevinden. (slikt even) Maar het was toch surrealistisch dat ik maandag kon terugkeren naar mijn kantoor."

Nog nooit overkomen

"Ik was 5,5 weken out, dat is me nog nooit overkomen", benadrukt Wilmès. "Maar ik ben tenminste terug. Al voel ik me nog niet 100%. Op sommige momenten schommelt dat rond de 60%. Wanneer mensen over het virus spreken en vertellen hoe diep het er inhakt, dan is dat absoluut niet gespeeld."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws