Dinsdag 1 December 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Spaanse pers maakt Courtois af: “Zelden gezien in profvoetbal”

Spaanse pers maakt Courtois af: “Zelden gezien in profvoetbal”

Hopelijk voor Thibaut Courtois heeft hij de Spaanse kranten de voorbije dagen aan de kant gelaten. Zaterdagavond ging de Rode Duivel opnieuw zwaar de mist in en daarop reageerde de pers vernietigend.

Nog maar eens een blunder voor de doelman van Real Madrid. Tekenend voor zijn seizoen. Nadat hij onder meer al zwaar de mist inging in de interland tegen Denemarken, lag hij zaterdag mee aan de basis van het 1-2-thuisverlies tegen het bescheiden Alaves.

Met een kinderlijke inspeelbal in de voeten van een tegenstander leidde hij persoonlijk de 0-2 in. Marca, nochtans een Real-gezinde krant, spaarde onze landgenoot niet: “Een nieuwe fout van de Belg. Zijn huidige seizoen is zeker niet zo goed als het vorige.”

Courtois werd toen verkozen tot beste keeper van La Liga, maar van die vorm is hij ver verwijderd. Dat zag ook Mundo Deportivo: Hij voorkwam dan wel een paar tegengoals, maar deze flater tekende zijn prestatie.”

De krant As keek zelfs verder dan zijn blunder en haalde een eerdere fase aan: “Courtois verliet zijn doel, ging de bal halen aan de cornervlag en trapte daarna richting het centrum naar een tegenstander. Dat zie je zelden in het professionele voetbal.” Afwachten of de Limburger zich in de volgende matchen kan herpakken. En of hij daar van coach Zidane wel de kans toe zal krijgen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Real Madrid  I  sport  I  voetbal