Woensdag 2 December 2020 - 15:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Koen Wauters flink op zijn plaats gezet door zijn vader: “Zéér confronterend”

Koen Wauters flink op zijn plaats gezet door zijn vader: “Zéér confronterend”

Tijdens de hoogdagen van Clouseau durfde Koen Wauters – en bij uitbreiding de hele groep – wel eens naast zijn schoenen lopen. Op een gegeven moment werd hij echter door een simpele uitspraak van zijn vader met twee voetjes op de grond gezet.

"Ik kwam thuis en onze pa had ‘Klasgenoten’ gezien op televisie”, herinnert Koen zich op Radio 1. “Hij kijkt me aan en zegt: ‘Ah, mijn zoon is daar.’ Hij zei dat zó raar, dat ik vroeg wat hij daarmee bedoelde. Hij zei: ‘Ik zie u juist op televisie en dat was precies mijn zoon niet. Ik herkende u precies niet.’ Dat viel als een blok op mij wat die toen zei. Dat was echt confronterend."

“Verder heeft hij daar geen woorden aan vuilgemaakt, maar dat heeft mij wel heel erg aangezet tot nadenken”, bekent Koen. “En achteraf krijg je dan te horen: ‘Ik vond u wel arrogant in die uitzending.’ Dat zal dan ook wel zo geweest zijn. Niet dat ik arrogant wou zijn, maar het klinkt zo gemakkelijk: uzelf zijn. En toch is dat niet het geval. Tot dat uw frank valt en dan is het poepsimpel."

TAGS  I  Koen Wauters  I  shownieuws