Steven Van Gucht: "We zitten midden in een pandemie, we kunnen niet blijven wachten" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "We zitten midden in een pandemie, we kunnen niet blijven wachten"

Steven Van Gucht: "We zitten midden in een pandemie, we kunnen niet blijven wachten"

Eigenlijk weten we niet zeker of er geen grote bijwerkingen zijn bij het vaccin tegen Covid-19. Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat er echter niet meer kan gewacht worden.

“We zitten midden in een pandemie, we kunnen niet blijven wachten. Bij de fase 3 studies waren tot 40.000 proefpersonen betrokken, dubbel zoveel als bij sommige andere vaccins. Bovendien worden veel zaken pas duidelijk als je massaal gaat inenten. Wat doet het vaccin bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals een aangeboren aandoening of kankerbehandeling. Dat kom je pas al doende te weten", zegt Van Gucht in Het Laatste Nieuws.

Fase 4

"Eigenlijk moet je de lancering van het vaccin zien als fase 4 in het onderzoek", vervolgt Van Gucht. "We zijn dan ook een bewakingssysteem aan het opzetten. Elke prik tegen corona wordt genoteerd in het elektronisch medisch dossier. Krijg je achteraf toch Covid, dan gaat er automatisch en anoniem een alarmbelletje af. We moeten veel linken en hier veel uit leren.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws