Vrijdag 4 December 2020 - 09:55   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Anderlecht staat op rand van de afgrond: ‘Er moét iets gebeuren’

Anderlecht staat op rand van de afgrond: ‘Er moét iets gebeuren’

Het gaat allesbehalve goed met RSC Anderlecht. De o zo fiere Brusselse club heeft het dezer dagen niet makkelijk. De financiële situatie baart veel mensen zorgen en dat is begrijpelijk.

In Het Laatste Nieuws staat nogmaals te lezen hoe slecht Anderlecht er momenteel aan toe is. "Paars-wit liet in de laatste jaarrekening een recordverlies van 36 miljoen euro optekenen, de schuldenberg nadert intussen de 100 miljoen euro. Er moet dus iets gebeuren om RSCA weer op de rails te krijgen", schrijft de krant.

Eigenaar Marc Coucke wil een kapitaalsverhoging doorvoeren, maar het is en blijft afwachten of de B-aandeelhouders dat zien zitten. Er lopen gesprekken tussen de A-aandeelhouders en de B-aandeelhouders.

Cruciale Algemene Vergadering

Aanvankelijk waren veel van die B-aandeelhouders niet van plan om nog meer te investeren in RSCA, maar ondertussen liggen de kaarten toch anders. HLN meldt dat beide partijen naar elkaar toegroeien, maar van een akkoord is nog lang geen sprake. Binnenkort is er een cruciale Algemene Vergadering, waar een beslissing wordt genomen over de toekomst van de club.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal