Erika Vlieghe geschokt door uitspraken van Maggie De Block: "Ik begrijp niet waarom ze dat zei" Politiek
Politiek

Erika Vlieghe geschokt door uitspraken van Maggie De Block: "Ik begrijp niet waarom ze dat zei"

Erika Vlieghe geschokt door uitspraken van Maggie De Block: "Ik begrijp niet waarom ze dat zei"

Infectiologe Erika Vlieghe beantwoordde in de bijzondere coronacommissie in de Kamer vragen van parlementsleden. Het voormalige lid van de GEES liet zich zeer kritisch uit.

"De spreiding van bevoegdheden, het aantal ministers, de spanningen en eindeloze discussies tussen machtsniveaus zijn een ‘killing factor’ geweest tijdens epidemie", legde Vlieghe uit.

Op een tweede golf waren we, net als bij de eerste golf, niet voorbereid. "Er was geen groter plan en het was ook niet duidelijk wie de kapitein van het schip was”, aldus Vlieghe. “Enkel de ziekenhuizen konden de nodige flexibiliteit aan de dag leggen omdat ze noodplannen hadden klaarliggen. Als je generieke voorbereidingen klaar hebt, geraak je al heel ver.”

Vlieghe was ook geschokt door sommige uitspraken die gedaan waren. “De minister (Maggie De Block, nvdr.) zei op tv ‘we zijn er klaar voor’, maar dat was niet waar. Ik begreep niet waarom ze dit zei", citeert Gazet van Antwerpen de infectiologe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws