Zaterdag 5 December 2020 - 10:51   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ongerustheid neemt toe: Criminelen hebben het gemunt op vaccins tegen coronavirus

Ongerustheid neemt toe: Criminelen hebben het gemunt op vaccins tegen coronavirus

Men was al bang voor diefstal van het vaccin tegen het coronavirus, maar ook informatie over de logistiek blijkt heel veel geld waard te zijn. Criminelen proberen dan ook hun slag te slaan. Nederland gaat zijn vaccins bijvoorbeeld op een geheime locatie opslaan.

Hackers richten zich op organisaties die cruciaal zijn voor de verspreiding en koeling van de coronavaccins, zo schrijft De Telegraaf. Onder meer softwarebedrijven en websiteontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor klanten met farmaceutische producten en containertransport zijn het doelwit van hackers.

Hackers willen onder meer inzicht krijgen in de complete infrastructuur die overheden gebruiken om de vaccins te distribueren. Er is een temperatuur van -70 graden vereist om ze langer te kunnen gebruiken bij de Pfizer-vaccins. Dat vergt een serieueze strategie waar heel wat bedrijven bij betrokken zijn.

Landen

Wellicht zit een land achter de spionage. Landen die sneller hun vaccin kunnen verdelen en toedienen, kunnen ook sneller beginnen aan hun economische herstel. Er staat dus veel op het spel. Landen als China, Iran, Rusland en Noord-Korea worden genoemd. Al is daar hoegenaamd geen zekerheid over. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  vaccin  I  n365