Zaterdag 5 December 2020 - 11:46   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Joachim Coens wil back to the roots met CD&V: "We zullen opkomen voor de 'gewone mensen'"

Joachim Coens wil back to the roots met CD&V:

CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft zijn 'Power to the people’-kerstmanifestatie gelanceerd. Hij wil terugkeren naar de roots van de Christendemocratie. Coens wil opnieuw een brede volkspartij worden.

"Onze wereld staat op zijn kop door een gezondheidscrisis zoals we die zelf nog nooit meemaakten”, vertelt Coens. “Een crisis die eigenlijk een nabijheidscrisis is, in meerdere betekenissen. We worden ziek van contact met andere mensen, maar voelen ons slecht omdat we elkaar moeten missen. Plots werd heel duidelijk wat echt belangrijk is en wat maar bijzaak is."

"De coronacrisis zet een aantal zaken op scherp", stelt Coens. "Wat we nu normaal vinden - hoe mensen zich eenzaam voelen, verweesd, uitgeput, onzeker - dat hoeft helemaal niet normaal te zijn. We moéten ons niet laten behandelen als louter consumenten, personeel of data. We moéten niet aanvaarden dat we leven onder stress, vervuiling en vervreemding van elkaar. Mensen zijn belangrijk, de wereld waarin ze leven moet een plek zijn waar ze zich thuis, veilig, gezond en gerespecteerd voelen.”

De CD&V wil er weer zijn voor de "gewone mensen", benadrukt Coens. “Christendemocraten zullen opkomen voor de ‘gewone mensen’. Daarmee bedoel ik de mensen die elke dag opnieuw hun verantwoordelijkheid nemen, die gaan werken en zorgen voor hun naasten, die zonder pretentie of arrogantie leven en er gewoon het beste van maken. Hoe ze eruit zien of waar ze in geloven doet er niet toe, wel hun inzet voor de samenleving. Het beleid moet in de eerste plaats hen versterken. Zodat ze goed en zorgeloos kunnen leven.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Joachim Coens  I  CD&V  I  n365