Marc Van Ranst ziet tal van problemen rond vaccin: "Zwaartepunt van de crisis" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst ziet tal van problemen rond vaccin: "Zwaartepunt van de crisis"

Marc Van Ranst ziet tal van problemen rond vaccin: "Zwaartepunt van de crisis"

Straks kunnen de vaccinaties tegen Covid-19 beginnen in ons land. Volgens Marc Van Ranst zal daar nog veel discussie over volgen. Wat zijn bijvoorbeeld de essentiële beroepen die eerst een prik zullen krijgen?

“We gaan die lijst met essentiële beroepen haarfijn moeten vastleggen”, zegt Van Ranst in een interview met De Morgen. “Dat is maar een van de moeilijke keuzes die de volgende maanden gemaakt moeten worden. Het zwaartepunt van de crisis ligt daarom bij de vaccinatie.”

Zelf wil Van Ranst niet zeggen wat de essentiële beroepen zijn. "Ik steek nog liever naalden in mijn ogen dan daar nu iets over te zeggen, omdat ik weet dat dit een mijnenveld is. Maar op een bepaald moment zal de regering daar wel een beslissing over moeten nemen.”

Nog meer problemen

Van Ranst ziet nog andere problemen. "Je kan wel doses gaan bestellen, maar je zit met een wereldmarkt die behoorlijk verstoord is. Iedereen moet grote hoeveelheden hebben van dezelfde producten. Het is ook mogelijk dat geleverde ladingen alsnog afgekeurd worden. Meestal is dat voor geneesmiddelen geen probleem, omdat er nog voldoende andere middelen op de markt zijn. Maar als het gaat om een nieuw vaccin, dan voel je dat wel.”

Populair

Laatste nieuws