Sven Nys trots op zijn zoon Thibau: “Maar zijn mama vond dat niet zo tof” Sport
Sport

Sven Nys trots op zijn zoon Thibau: “Maar zijn mama vond dat niet zo tof”

Sven Nys trots op zijn zoon Thibau: “Maar zijn mama vond dat niet zo tof”

Thibau Nys wordt al jarenlang de opvolger van zijn papa, Sven, genoemd. Deze laatste heeft er nooit enige twijfel over laten bestaan dat het schoolwerk van Thibau minstens even belangrijk was als het veldrijden.

De Kannibaal van Baal had het vroeger zelf niet altijd even gemakkelijk op school en ziet een groot verschil met zijn zoon. "Hij heeft zijn middelbaar afgewerkt, net als ik. Maar hij is veel verstandiger”, zegt Sven op Radio 2. “Dat heeft hij van de mama. Hij staat nu al veel verder, is veel rijper dan ik op zijn leeftijd. Maar het klopt dat we dezelfde weg bewandelen."

“Hij zocht op school ook de grijze zone op, met de hakken over de sloot, terwijl ik ervan overtuigd ben dat mocht hij één keer een boek hebben geopend, hij met 99% zou geslaagd zijn”, aldus de voormalige wereldkampioen. “In die zin snap ik wel dat zijn moeder het niet zo tof vond dat hij geen hogere studies heeft aangevat."

Relativeren

“Maar ik kan dat relativeren. Omdat ik hetzelfde heb meegemaakt en omdat ik ervan overtuigd ben dat hij door zijn karakter, zijn talenten én gebreken, zeker zal slagen in het leven”, besluit een trotse Sven.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws