Marc Van Ranst over de bedreigingen aan zijn adres: “Dat is echt creepy” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst over de bedreigingen aan zijn adres: “Dat is echt creepy”

Marc Van Ranst over de bedreigingen aan zijn adres: “Dat is echt creepy”

In ‘Het Huis’ kregen we voor het eerst een heel andere kant te zien van Marc Van Ranst. De viroloog sprak openhartig over de politiebescherming die hij sinds enkele maanden geniet en de bedreigingen die hij te verwerken kreeg.

"Ze hebben me gezegd dat er in extreemrechtse chatboxen dingen waren opgepikt die een bedreiging zouden kunnen worden", zegt Van Ranst aan Eric Goens. "Zo waren ze bijvoorbeeld mijn thuisadres aan het uitwisselen. Da’s creepy, ja."

Normaal gezien wordt er elke aflevering een verrassingsgast uitgenodigd in ‘Het Huis’. Eric Goens wilde graag de broer van Van Ranst uitnodigen, maar die durfde niet te komen omdat ook hij slachtoffer wordt van bedreigingen. Zelfs zijn kinderen worden belaagd.

Ziek

“Dat is ziek”, reageert Van Ranst daarop. “Maar blijkbaar, wanneer je tegen xenofobie en racisme bent, dan zijn bedreigingen uw deel. Dat mogen we nooit normaal vinden, want dat ís ook niet normaal.” Toch laat Van Ranst er geen twijfel over bestaan: hij zal nooit plooien voor zulke bedreigingen. “Ik kan veel doen, maar plooien niet. Wetende dat zij dat doen opdat je zou plooien, maakt dat dat geen optie is”, besluit hij strijdvaardig.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws