Crisis bij Anderlecht: moet Vincent Kompany tóch vertrekken? Sport
Sport

Crisis bij Anderlecht: moet Vincent Kompany tóch vertrekken?

Crisis bij Anderlecht: moet Vincent Kompany tóch vertrekken?

Het is crisis bij RSC Anderlecht. Het ambitieuze paars-wit staat halverwege het reguliere seizoen pas achtste en telt amper 23 op 45. Dat is te weinig. Veel te weinig. De druk op trainer Vincent Kompany wordt dan ook groot.

Wordt Kompany straks tóch geslachtofferd als de resultaten niet beter worden? Het is niet uitgesloten. Het Anderlecht-bestuur haalde eerder dit seizoen al aan dat Kompany de eindverantwoordelijke is voor het sportieve luik.

Kompany zal worden afgerekend op de resultaten, net als een andere coach. De resultaten zijn slecht en dus is het crisis. De stoel van Kompany wankelt iedere week wat meer.

Zelf weigert Kompany op te geven. “Crisis? Met zo'n terminologie kunnen wij niets doen”, reageert hij in Het Nieuwsblad. “In het klassement ligt alles nog dicht bij elkaar. We leven toe naar de topper en zo'n match maakt het makkelijker om de knop om te draaien."

Ploeg in vorm

"Genk is de ploeg in vorm. Hun principes zijn duidelijk en ze hebben spelers die het verschil maken. Dat geeft ons goesting om tegen hen te presteren", besluit Vince the Prince.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws