Zondag 13 December 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Felle kritiek op Kevin De Bruyne: “Ga toch gewoon die tunnel in!”

Felle kritiek op Kevin De Bruyne: “Ga toch gewoon die tunnel in!”

Manchester City-Manchester United draaide zaterdag ondanks de hoge verwachtingen uit op een immense ontgoocheling. Niet zozeer de 0-0, maar wel de manier waarop de spelers achteraf met elkaar omgingen irriteerde sommigen mateloos.

Met name Roy Keane, tegenwoordig analist bij Sky Sports. De Ier was in zijn tijd als speler de eerste om de strijd aan te gaan en daarbij zelfs regelmatig de grens van de sportiviteit te overschrijden. Het aantal kaarten in zijn carrière als speler van Manchester United zijn niet te tellen.

Dan gaat het er bij zo iemand niet in dat in een normaal felbevochten derby tussen twee topploegen slechts twee gele kaarten vallen. “Je moet toch een manier vinden om die wedstrijd te winnen…”, aldus Keane. Maar het was vooral wat hij na de match zag dat bij hem de wenkbrauwen deed fronsen.

Vriendjes

Het gedrag van trainers Pep Guardiola en Ole Gunnar Solskjær, maar ook van Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats stond hem allerminst aan. “De technische staf van beide ploegen die lachen en elkaar omhelzen. De spelers die een praatje maken met elkaar. Ga toch gewoon die tunnel in! Ik begrijp dat niet. Je speelt om wedstrijden te winnen, zeker Manchester United zijnde, niet om vriendjes te zijn met iedereen."

TAGS  I  Manchester City  I  sport  I  voetbal  I  Kevin De Bruyne