Antwerp haalt zeer zwaar uit naar Club Brugge en Anderlecht Sport
Sport

Antwerp haalt zeer zwaar uit naar Club Brugge en Anderlecht

Antwerp haalt zeer zwaar uit naar Club Brugge en Anderlecht

Dat Antwerp de laatste jaren steil naar de top van het Belgische voetbal geklommen is, heeft het voor een groot deel te danken aan voorzitter Paul Gheysens. Maar die heeft meer dan zijn bedenkingen bij de manier waarop de G5 te werk gaat.

De G5, dat zijn de vijf ‘Grote’ clubs: Anderlecht, Club Brugge, Standard, RC Genk en AA Gent. Deels historisch gegroeid, maar natuurlijk ook op basis van hun financiële slagkracht hebben zij veel te zeggen in het Belgisch voetbal. En dat vindt Antwerp-voorzitter Paul Gheysens absoluut niet kunnen. “Ze beslissen met vijf”, vertelt hij in een interview met Sporza. “Ik begrijp dat niet. Ze noemen dat de G5. Ik weet niet waarom. Zitten zijn in Europa of zo?”

“Je kunt dat toch niet in je hoofd steken dat de G5 een beetje gaat beslissen over al de clubs”, vervolgt Gheysens. “En als er een club is die een stem moet geven aan hen, dan gaan ze die club een speler geven in ruil. Allez!”

Levende schande

En nog was Gheysens niet uitgeraasd: “Wat ik een levende schande vind, is dat ze ons beloven om er een G6 van te maken... Allez, zeg. En de competitie stilleggen en al zo’n dingen. Allez. We zijn onder grote mensen, hé.”

Daarmee doelt de West-Vlaming op het feit dat de G5 vorig seizoen de coronapandemie aangreep om de competitie te stoppen. Iets waar ze op de Bosuil niet mee akkoord gingen. Antwerp toont zich al langer een buitenbeentje en dat zal bij de G5 ook wel steken, zeker omdat het ondertussen al minstens de evenknie is geworden van bepaalde ploegen uit de G5.

Populair

Laatste nieuws