Katja Schuurman zeer sceptisch over coronamaatregelen: “Maar dát mag je niet zeggen” Buitenland
Buitenland

Katja Schuurman zeer sceptisch over coronamaatregelen: “Maar dát mag je niet zeggen”

Katja Schuurman zeer sceptisch over coronamaatregelen: “Maar dát mag je niet zeggen”

Katja Schuurman heeft zich uitgelaten over de maatregelen die de Nederlandse premier Mark Rutte heeft aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Ze heeft het er zeer moeilijk mee, zoveel is duidelijk.

Het jaar begon nochtans goed voor de actrice en dus blikt ze met een dubbel gevoel terug op 2020. "Heel vrolijk en blij, met als grote keerzijde corona”, zegt Katja in Veronica Magazine. “Er zijn zo veel mensen om ons heen die het zwaar hebben, ook door de maatregelen om corona onder controle te krijgen."

"Ik vraag me oprecht af of het voordeel van de maatregelen opweegt tegen de nadelen, al mag je dat niet zeggen", vervolgt ze. "Mensen zien hun hele levenswerk instorten, wat nog veel erger is in landen waar geen sociaal vangnet is."

Eerdere kritiek

Onlangs nam Katja de coronamaatregelen ook al onder vuur. Op Instagram kwam ze met een opsomming van dingen waar je ook ziek van kan worden. “Werkloos zijn, eenzaamheid, spanning thuis, omdat je bedrijf naar de klote gaat en omdat je depressief bent. Maar niet ziek door corona. En dat is wat telt”, klonk het toen.

Populair

Laatste nieuws