Steven Van Gucht is niet akkoord: "De prijs die je daarvoor betaalt, is onredelijk hoog" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht is niet akkoord: "De prijs die je daarvoor betaalt, is onredelijk hoog"

Steven Van Gucht is niet akkoord: "De prijs die je daarvoor betaalt, is onredelijk hoog"

Steven Van Gucht wil niet dat de scholen voor langere tijd gesloten blijven na de kerstvakantie. De viroloog vindt dat geen goed idee. Hij benadrukt ook dat er helemaal niet zo veel besmettingen zijn op scholen.

"Onderwijs is een prioriteit, cruciaal voor het welzijn, de toekomst en de opleiding van onze jeugd”, zegt Van Gucht in Het Laatste Nieuws. “Het sluiten van scholen hebben we zelf ook al gedaan, maar dat mag je pas doen als laatste redmiddel. Dat zeggen de WHO en ECDC trouwens ook. 2 miljoen kinderen en honderdduizenden personeelsleden die elke dag bezig zijn om dat onderwijs draaiende te houden; daar betaal je een prijs voor. Dat kan niet anders."

"Maar scholen zijn nooit de grote motor van de pandemie geweest. Natuurlijk kan je de epidemie makkelijker controleren, wanneer je alle scholen dichtgooit, maar de prijs die je daarvoor betaalt, is onredelijk hoog. Je kan niet iedereen opsluiten in zijn kamer, ook al zou je dan, zoals de Chinezen dat hebben gedaan, het virus op twee maanden tijd weg krijgen. Hier is de keuze om dat niet te doen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws