-->

Boze Bart De Wever: "Hij is mijn beste vriend. Hoe leg ik dat uit tegen hem?"

Boze Bart De Wever:
Zondag 20 December 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Voor Bart De Wever is de deur voor Vlaams Belang helemaal dicht. De N-VA-voorzitter zal geen coalitie aangaan met die partij. Daar is hij in Gazet van Antwerpen heel duidelijk over.

"Er gaat geen gemeenteraad voorbij of raadsleden van Vlaams Belang zeggen minstens drie keer dat moslims en Afrikanen achterlijk zijn. Ik heb een gelovige moslima en partijgenote in het schepencollege, Nabilla Ait Daoud. Hoe kan ik haar nu uitleggen dat die van Vlaams Belang eigenlijk wel redelijk en convenabel zijn? Of aan bijvoorbeeld Assita Kanko", aldus De Wever.

Bovendien is de beste vriend van De Wever ook een moslim, zo vertelt hij. "Wij gaan samen op reis: wat moet ik tegen hem zeggen als ik morgen een regering maak of mijn stad bestuur met die types?"

Een samenwerking met Vlaams Belang in de toekomst is voor De Wever dan ook uitgesloten. "'Ander en beter' was toch de slogan van Vlaams Belang? Wel, het zal alleszins anders zijn. Tot zolang hoop ik voldoende kiezers te overtuigen dat het niet beter zal zijn."

TAGS  I  Bart De Wever  I  N-VA  I  Vlaams Belang