Gefrustreerde Van den Brom valt eigen voorzitter aan: “Onvoorstelbaar” Sport
Sport

Gefrustreerde Van den Brom valt eigen voorzitter aan: “Onvoorstelbaar”

Gefrustreerde Van den Brom valt eigen voorzitter aan: “Onvoorstelbaar”

John van den Brom is 'not amused'. Ondanks de goede resultaten sinds hij trainer is geworden van Genk, ziet hij de toekomst op korte termijn somber in. En dat heeft alles te maken met de kalender.

"Als ik die kalender bekijk, dan is die niet in ons voordeel, om het zacht uit te drukken", fulmineert Van den Brom in Het Nieuwsblad. "Tussen 21 en 30 januari spelen wij vier matchen in tien dagen, telkens met amper twee dagen rust. Dat vind ik onvoorstelbaar. Andere ploegen komen er beter vanaf."

Dat ook Club en Antwerp naar de drukke kalender wijzen, maakt de Nederlander alleen maar bozer. "Oh ja? Heb je de kalender van Brugge bekeken dan? In die periode hebben ze na elke wedstrijd drie volle dagen rust. (Club heeft 2x drie dagen en 1x 2 dagen rust, red.) We zitten met z'n allen in een moeilijke situatie, maar het gaat om de gezondheid van mijn jongens. Volgens mij had de competitieplanner geen petje van Genk op toen hij dit op papier zette."

Voorzitter Croonen

Maar nog volgens Het Nieuwsblad mikt Van den Brom mikt op de verkeerde. "Het is de Pro League - de clubs zelf - die besliste het seizoen zo zwaar te maken", klinkt het in een analyse. "Een meerderheid heeft tegen alle voorspellingen in geen rekening gehouden met een tweede coronagolf. Moesten ze naast 18 clubs in 1A daar ook nog de play-offs bij proppen?"

Waarna de krant een heikel thema aanhaalt: "Misschien interessant voor Van den Brom om te weten: het is zijn voorzitter Peter Croonen, ook voorzitter van de Pro League, die heeft gepusht om de play-offs te behouden." Met andere woorden, als VDB de kalender aanvalt, valt hij ook zijn eigen voorzitter aan.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws