Minister Zuhal Demir slaat alarm: "Ik lig hier wakker van, we gaan in de problemen komen" Politiek
Politiek

Minister Zuhal Demir slaat alarm: "Ik lig hier wakker van, we gaan in de problemen komen"

Minister Zuhal Demir slaat alarm: "Ik lig hier wakker van, we gaan in de problemen komen"

Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie Zuhal Demir (N-VA) maakt zich grote zorgen over het grondwater in Vlaanderen. Dat staat veel te laag.

"Ik lig van veel dingen wakker, maar dat is een van mijn grootste zorgen. Als er niet dringend actie komt, hebben we over een vijftal jaren problemen met onze watervoorziening", zegt Demir in een interview met Knack.

"Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat er water uit de kraan en de douche komt, maar dat is niet langer zo. Uit internationale statistieken blijkt dat het grondwater in Vlaanderen extreem laag staat."

Spons

"We gaan van droge zomer naar droge zomer. En de regen vloeit bijna rechtstreeks naar de riolen, door de verharding van ons landschap. We gaan dat bestrijden met onze ‘blue deal’, door projecten rond natte natuur die als een spons fungeert, door waterspaarbekkens als buffer te creëren, door meer grachten te graven en door op grote schaal te ontharden. Er moet ook zo veel mogelijk water gerecycleerd worden", aldus Demir.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws