Zondag 27 December 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wat is er aan de hand met Kevin De Bruyne?: "Komaan, doe iets..."

Wat is er aan de hand met Kevin De Bruyne?:

De ene wedstrijd is de andere niet en ook het ene seizoen is het andere niet. Dat ondervindt Kevin De Bruyne nu aan den lijve. De Rode Duivel werd tegen Newcastle bedolven onder de kritiek.

From Hero to Zero. Dat is zo'n beetje de samenvatting van de perceptie die de Manchester City-supporters tegenwoordig hebben van Kevin De Bruyne. Feit is dat fans snel vergeten, héél snel. Dat onze landgenoot met voorsprong de beste speler van City is en voor een groot deel verantwoordelijk voor de recente successen, werd de vuilbak ingekieperd.

De aanleiding was de match tegen Newcastle zaterdagavond. City won met 2-0, maar De Bruyne was inderdaad niet op zijn best en dat werd nog eens extra in de verf gezet toen de Rode Duivel alleen voor de Newcastle-doelman kwam. Hij twijfelde te veel tussen de bal afgeven en zelf besluiten en kwam niet tot scoren.

Pijnlijk

Voor de fans het sein om op Twitter los te gaan tegenover De Bruyne. Velen vragen zich af wat er met hem aan de hand is. "Komaan, doet iets...", viel er onder meer te lezen. Sommigen wilden hem zelfs al verkopen, het liefst zo snel mogelijk.

Pijnlijk voor de middenvelder, die hier niet gelukkiger van zal worden. Het is geen geheim dat De Bruyne, die steeds slechter omringd wordt, door de mindere resultaten meer en meer open staat voor een vertrek.

TAGS  I  Manchester City  I  Kevin De Bruyne  I  sport  I  voetbal