Maggie De Block haalt uit naar Marc Van Ranst en andere experten: "Daar worden ze niet graag mee geconfronteerd, hoor" Politiek
Politiek

Maggie De Block haalt uit naar Marc Van Ranst en andere experten: "Daar worden ze niet graag mee geconfronteerd, hoor"

Maggie De Block haalt uit naar Marc Van Ranst en andere experten: "Daar worden ze niet graag mee geconfronteerd, hoor"

Maggie De Block (Open VLD) was in het begin van de coronacrisis minister van Volksgezondheid. Ze kreeg veel kritiek en krijgt nu nog steeds kritiek. In De Tijd bijt ze van zich af.

“Ik heb het moeilijk met de kritiek van sommige virologen. In januari heb ik een wetenschappelijke raad opgericht. Ik heb heel duidelijk mijn kompas op hen gericht", zo vertelt De Block. "Maar zij waren het ook niet altijd met elkaar eens en dan lieten ze de politiek beslissen. Als er dan een beslissing was, namen sommigen die onder vuur. Dan wordt het heel moeilijk werken.”

Onder de nieuwe regering lijkt het beleid wel beter te verlopen. "Misschien omdat ook de viro­logen lessen hebben geleerd? Sommigen zullen ook niet graag geconfronteerd worden met sommige uitspraken die ze ooit hebben gedaan. ‘Nee, je moet niet thuis blijven, ga maar skiën.’ (Marc Van Ranst en Herman Goossens zeiden toen dat het veilig was, red.). Als we vroeger hadden geweten wat we vandaag weten, hadden we bepaalde beslissingen sneller kunnen nemen", aldus De Block.

"Toch zie ik dat tijdens de tweede golf wordt teruggeschakeld naar alles wat we in de eerste golf in gang hebben gestoken. Zo slecht was dat dan toch niet?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws