"Brexit ernstig in gevaar als May geen meerderheid heeft" Buitenland
Buitenland

"Brexit ernstig in gevaar als May geen meerderheid heeft"

"Brexit ernstig in gevaar als May geen meerderheid heeft"

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt waarschuwt dat de tegenstanders van Brexit hun kans zullen grijpen om de zaak terug te draaien als premier Theresa May dinsdag niet voldoende steun krijgt voor haar 'Brexit-deal'.

"Wie de Brexit wil stoppen, moet maar drie dingen doen: kill this deal, get an extension and then have a second referendum", zegt Hunt in de populaire ‘Andrew Marr Show’. Hij waarschuwt voor een demarche van het remain-kamp.

May moet dinsdag een meerderheid krijgen voor haar deal, zo stelt Hunt. Anders dreigt het Verenigd Koninkrijk de regie uit handen te geven. Zo niet "riskeren we het zaakje in de komende weken te verliezen."

Indien May geen meerderheid vindt, wordt de deadline van 29 maart zo goed als zeker uitgesteld. De kans is zeer reëel dat de tegenstanders van Brexit een uitstel zullen aangrijpen om een tweede referendum te organiseren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws