Zondag 10 Maart 2019 - 15:49   I   Foto: Twitter  I   Bron: Twitter  I   door Redactie

Storm houdt lelijk huis, man in Mol komt om het leven

Storm houdt lelijk huis, man in Mol komt om het leven

Ons land gaat momenteel gebukt onder stevige rukwinden. Het treinverkeer in Oost- en West-Vlaanderen en van Antwerpen tot de Nederlandse grens ligt volledig stil door het stormweer. Op de E17 in De Pinte is er een omgewaaide boom op een wagen beland. De inzittenden kwamen er met de schrik vanaf. In Mol is een man overleden nadat hij onder een boom belandde.

De wind houdt lelijk huis. In Baasrode is de dak van een huis weggeblazen. In West-Vlaanderen is er op meerdere plekken al stormschade. In Brugge is het station ontruimd omdat een nabijgelegen gebouw op instorten staat.

Het KMI kondigde al code oranje af voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Er zijn zondag zelfs rukwinden mogelijk tot 120 km/u.

Geen carnavalsstoet

In As, Rotem, Bilzen en Oostende werd de carnavalsstoet afgeblazen. “Na overleg met de veiligheidsdiensten was een afgelasting de enige juiste beslissing,” verklaart de Oostendse burgemeester Bart Tommelein. “Dit is geen fijne boodschap voor de vele carnavalisten die hun harde werk in het water zien vallen, maar de veiligheid van bezoekers en deelnemers primeert.”

Zo is het weer nu

De wind draait naar westelijke richtingen en wordt tijdelijk krachtig tot zeer krachtig met storm op zee. De rukwinden lopen op tot rond 100 km/h met aan de kust en in het noordwesten van het land lokaal eventueel tot 120 km/h. De maxima liggen tussen 7 graden in Hoog-België en 12 graden in Vlaanderen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Deboosere  I  KMI  I  showbizz  I  n365