"Opstellingen gelekt": Thibaut Courtois bekent dat hij diep geraakt is Sport
Sport

"Opstellingen gelekt": Thibaut Courtois bekent dat hij diep geraakt is

"Opstellingen gelekt": Thibaut Courtois bekent dat hij diep geraakt is

Thibaut Courtois is met Real Madrid aan een serieuze remonte bezig. Nu nog bij de nationale ploeg. Wat dat betreft haalde een interview met Sporza bij hem nare herinneringen op.

In de online reeks Thuismatch laat Sporza Thibaut Courtois aan het woord. En daarbij komt zowel het heden als het verleden aan bod. Gevraagd naar de Rode Duivels werd duidelijk dat er nog wel iets op zijn lever lag aangaande de vorige bondscoach Marc Wilmots.

Beiden hadden zeker naar het einde toe een moeilijke relatie en de bom barstte na de uitschakeling op het EK 2016, toen de doelman zijn ongenoegen over de tactiek uitte. "Wat ik daar zei, heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Het was heel rechtuit, maar ik vond dat ik dat op dat moment kon en mocht zeggen." Maar het was het begin van het einde.

Opstellingen lekken

"Elke trainer heeft zijn manier van werken. Ze zullen misschien wel naar je luisteren, maar uiteindelijk zullen ze weinig aan die visie veranderen", klinkt het verder bij Sporza. "Het klopt dat het toen even heeft gebotst. Het stoorde mij dat Wilmots achteraf insinueerde dat mijn papa opstellingen lekte."

"Terwijl mijn papa als volleyballer altijd een toonbeeld van fair play was. Wilmots weet dat dat mijn papa niet was. Dat hij dan toch zo op de man speelt, heeft mij geraakt", bekent Courtois. "Dat is het enige wat nog in mijn achterhoofd zit. De rest is verleden tijd. Ik heb geen wraakgevoelens, ik kijk vooruit."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws