Frank Vandenbroucke: "We kunnen niet anders, er is iets nieuws opgedoken" Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke: "We kunnen niet anders, er is iets nieuws opgedoken"

Frank Vandenbroucke: "We kunnen niet anders, er is iets nieuws opgedoken"

Er zijn strengere maatregelen voor mensen die terugkeren uit een rode zone. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) verdedigt die aanpak van de regering.

"Er is iets nieuws opgedoken. Het Verenigd Koninkrijk is in de greep van een nieuwe variant. Niet omdat de mensen zieker worden, wel omdat die besmettelijker is. Dat wisten we niet toen de vorige regels zijn aangekondigd. Mensen wisten dat ze een risico namen als ze op reis zouden trekken. Nu is het risico nog hoger", zegt Vandenbroucke aan VRT.

"Verbieden van reizen kunnen we niet. Willen we ook niet. We zijn een klein land in Europa, dat bestaat uit vrij verkeer van personen. Er is een grote stille meerderheid die de maatregelen wel volgen. Die niet op reis zijn gegaan. En het is door hen dat de cijfers hier dalen. We moeten de mensen daarvoor bedanken. De kleine minderheid die toch het risico neemt, dan zeggen we: het risico is nu toch wel groot geworden."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws