Erika Vlieghe: "En nu wil ik dat het gedaan is!" Royalty
Royalty

Erika Vlieghe: "En nu wil ik dat het gedaan is!"

Erika Vlieghe: "En nu wil ik dat het gedaan is!"

Infectiologe Erika Vlieghe had een boeiend jaar als wetenschapper, maar de coronacrisis weegt op iedereen. Ook op Vlieghe, zo vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

"Het is voor iederéén frustrerend geweest. Ik heb soms ook geroepen: 'En nu wil ik dat het gedaan is!' En als er weer eens niet geluisterd werd, heb ik ook gezegd: 'En nu stop ik ermee.' Maar ik heb vooral veel voldoening gehad van mijn werk. Er zijn haatbrieven gekomen en zelfs doodsbedreigingen, maar die wegen niet op tegen de dank die ik en mijn collega's hebben gekregen van heel veel mensen", aldus Vlieghe.

"Voor mensen die een eigen zaak hebben en nu zonder inkomen zitten, is het veel erger", vervolgt Vlieghe. "Voor hen is het een pak moeilijker om het geduld op te brengen dat nodig is. Ik kan weleens zagen, zoals iedereen, maar ik heb niet te klagen. Ik trek me ook op aan wat ik om me heen zie. Wat die ziekte heeft aangericht, is verschrikkelijk, maar ik kijk ook met bewondering naar de veerkracht en de creativiteit en de volharding die het bij mensen wakker heeft gemaakt. Zeker in de zorgsector."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws