Zondag 10 Maart 2019 - 19:52   I   door Redactie

Genk, Club, RSCA en Gent winnen, STVV valt uit play-off 1

Genk, Club, RSCA en Gent winnen, STVV valt uit play-off 1

De strijd om play-off 1 blijft ongemeen spannend. RSC Anderlecht en AA Gent deden zondagavond de beste zaken, terwijl STVV voorlopig naast een plaats in de top 6 grijpt. Verder waren er ook nog zeges voor KRC Genk, Club Brugge en Standard.

Anderlecht-KV Kortrijk 2-0

Anderlecht speelde een belabberde eerste helft, maar klom uiteindelijk wel op voorsprong via Kums. In de tweede helft trapte diezelfde Kums ook nog een vrijschop binnen en zo werd het nog 2-0.

AA Gent-KV Oostende 2-1

Ook Gent deed wat het moest doen: winnen. Het won in eigen stadion met 2-1 van Oostende dankzij goals van Yaremchuk en Dompe. Tussendoor scoorde Nastic, maar dat was niet voldoende om De Buffalo's te verontrusten.

Moeskroen-STVV 1-1

STVV heeft dit weekende de slechtste zaak gedaan in de strijd om play-off 1. Op het veld van Moeskroen kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Kamada opende de score, maar een kwartier later maakte Awoniyi gelijk.

Na rust bonkte STVV op de deur, maar scoren lukte niet meer. Gulan en Boya liepen nog tegen hun tweede gele kaart aan, maar ook met negen mensen hield Moeskroen een punt vast.

Genk pakt Europees ticket, Anderlecht en Standard naar play-off 1

Door deze resultaten hebben Anderlecht en Standard zich verzekerd van play-off 1. Gent en STVV strijden op de laatste speeldag van de reguliere competitie om het laatste ticket voor de top 6 te halen. Genk wint de reguliere competitie en heeft al een Europees ticket op zak.

Overige resultaten:

KRC Genk-Lokeren 1-0
Eupen-Club Brugge 0-4
Antwerp-Charleroi 1-2
Cercle Brugge-Standard1-2
Waasland-Beveren-Zulte Waregem 1-1

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Standard  I  STVV  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Kortrijk  I  Charleroi  I  Moeskroen  I  Zulte Waregem  I  Eupen  I  Cercle Brugge  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren  I  Lokeren  I  sport  I  voetbal