-->

Geert Molenberghs laat weten of er snel versoepelingen komen nu cijfers blijven dalen

Geert Molenberghs laat weten of er snel versoepelingen komen nu cijfers blijven dalen
Zaterdag 2 Januari 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De coronacijfers blijven de goeie richting uitgaan in ons land. We zitten al ruim onder de kaap van 2.000 besmettingen per dag. Toch hoeven versoepelingen nog niet meteen verwacht te worden. Er zijn nog heel wat onzekere factoren, zo benadrukt biostatisticus Geert Molenberghs.

Molenberghs kijkt dan vooral naar de terugkerende reizigers. "Ik vrees vooral de mensen die terugkeren van familiebezoek", zegt de professor in Het Laatste Nieuws. "Wie met z'n gezin in een chalet in Frankrijk zat, liep wellicht minder risico dan wie nauw contact had met lokale bewoners in landen met zeer slechte cijfers."

Ook de Britse variant van het coronavirus maakt de experten bezorgd. "Kijk naar Spanje of Denemarken. Daar worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld", aldus Molenberghs.

Zwitserland

"Ik ben ook erg bezorgd om Zwitserland, waar men niet verantwoordelijk is geweest en waar een aantal skigebieden zijn opengegaan. Hier in België hadden we nog maar een paar gevallen van de Britse variant. Dat ging om een kleine cluster van mensen die contact hadden gehad met besmette Nederlanders. Niets wijst erop dat de Britse variant vandaag fel circuleert bij ons. Anders hadden we momenteel niet zulke goeie cijfers."

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus