Zondag 10 Maart 2019 - 20:24   I   door Redactie

Dit staat er op de laatste speeldag reguliere competitie nog op het spel

Dit staat er op de laatste speeldag reguliere competitie nog op het spel

Volgende week wordt de reguliere competitie afgesloten. KRC Genk verzekerde zich van de eerste plaats en het bijhorende Europees ticket, terwijl ook Club Brugge, Antwerp, Standard en Anderlecht zeker zijn van play-off 1.

Wat staat er dan nog op het spel? Er kan zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog één club verzekeren van een plek in play-off 1: AA Gent of STVV. Het toeval wil dat beide clubs het volgende week, op Stayen, tegen elkaar opnemen.

"Voor de zesde en laatste plaats in Play-off 1 zijn nog twee teams in de running: AA Gent en STVV, die volgende week tegen elkaar spelen. Er komt dus een rechtstreeks duel om het laatste ticket naar Play-off 1. Beide teams staan gelijk, maar de Buffalo’s staan officieel zesde omdat ze twee wedstrijden meer gewonnen hebben dan STVV", schrijft Het Nieuwsblad.

"De scenario’s voor STVV - AA Gent komende zondag zijn simpel. STVV moet winnen om naar Play-off 1 te gaan. Gebeurt dat niet, dan mag AA Gent binnenkort deelnemen aan de titelstrijd."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Standard  I  STVV  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Kortrijk  I  Charleroi  I  Moeskroen  I  Zulte Waregem  I  Eupen  I  Cercle Brugge  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren  I  Lokeren  I  sport  I  voetbal