Donald Trump verrast iederéén met mededeling Buitenland
Buitenland

Donald Trump verrast iederéén met mededeling

Donald Trump verrast iederéén met mededeling

Na de bestorming van het Capitool in Washington is de kritiek op Donald Trump zeer fors toegenomen. Er vielen vier doden bij die bestorming. Trump heeft nu een verrassend statement gemaakt.

"Ik ben het niet eens met de uitslag maar we zullen meewerken aan een vredige overgang op 20 januari", verrast Trump toch enigszins. "Ik heb ook altijd gezegd dat we enkel legale stemmen willen laten tellen, en dat is waar ons gevecht om draait. Dit is het einde van de 'beste eerste presidentiële legislatuur in de geschiedenis'. Het is het nog maar het begin van onze strijd om Amerika weer 'great' te maken."

Mitt Romney van de Republikeinen noemde de rellen “een opstand waartoe aangezet werd door president”. Verschillende Witte Huis-medewerkers zijn al opgestapt uit onvrede.

Bush

George W. Bush, ook een republikein, noemde de taferelen “een walgelijk en hartverscheurend zicht”. "Dit is hoe verkiezingsresultaten worden betwist in een bananenrepubliek, niet in onze democratische republiek.”

Intussen is de verkiezingsoverwinning van Joe Biden officieel vastgesteld. Biden wordt op 20 januari officieel de nieuwe president.

Populair

Laatste nieuws