Coucke en Vandenhaute nemen groot risico, boel ontploft bij Anderlecht Sport
Sport

Coucke en Vandenhaute nemen groot risico, boel ontploft bij Anderlecht

Coucke en Vandenhaute nemen groot risico, boel ontploft bij Anderlecht

Het houdt maar niet op. RSC Anderlecht kondigde woensdagavond nog maar eens verschuivingen binnen de club aan. Karel Van Eetvelt stopt op 1 april als CEO en wordt vervangen door Jos Donvil. En ondertussen loopt er wel meer mis in Neerpede...

Het Nieuwsblad weet dat de boel een tijdje geleden al is ontploft bij Anderlecht. Eigenaar Marc Coucke wil, zoals al langer geweten, een kapitaalsverhoging doorvoeren en hij betrok Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt in dat verhaal. Vandenhaute en Van Eetvelt moesten op hun beurt de minderheidsaandeelhouders overtuigen om mee te stappen in het verhaal.

"Alleen zetten Van Eetvelt en Vandenhaute toen zo veel druk op de aandeelhouders dat de boel ontplofte", schrijft Het Nieuwsblad. "Vandaag is iedereen wel weer on speaking terms, maar de zaak is nog altijd niet geregeld", benadrukt de krant. Coucke, Vandenhaute en Van Eetvelt namen dus een groot risico door de B-aandeelhouders onder druk te zetten.

Breuk tussen Vandenhaute en Van Eetvelt

Toen Vandenhaute niet veel later met Jos Donvil een nieuwe financieel directeur aan boord haalde, bleek overigens al snel dat de rol van Van Eetvelt was uitgespeeld. "Vanaf toen werd de breuk tussen Vandenhaute en Van Eetvelt - ooit twee kompanen - steeds groter", weet Het Nieuwsblad.

"Met twee kapiteins aan boord, is er één overbodig. Karel Van Eetvelt zag, ondanks zijn ­saneringspolitiek, al zijn verantwoordelijkheden wegvallen en kon zich niet meer vinden in het beleid van voorzitter Wouter Vandenhaute. Daarom stapt hij op en wordt Jos Donvil de nieuwe CEO."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws