VAR in opspraak na falen in Genk: "Dát is pas echt straf" Sport
Sport

VAR in opspraak na falen in Genk: "Dát is pas echt straf"

VAR in opspraak na falen in Genk: "Dát is pas echt straf"

KRC Genk won zondagavond met het kleinste verschil van Sporting Lokeren. De fiere leider moest zwoegen en zweten voor de driepunter, al had dat ook te maken met de VAR.

Voor rust werd een geldig doelpunt van Samatta immers niet goedgekeurd omdat de communicatie met het busje verbroken was. "Ref Put was kop van Jut. Onterecht, al had hij een glashelder Genks doelpunt afgekeurd. Put werd in de steek gelaten door zijn lijnrechter, vierde ref én de falende VAR-techniek", schrijft Het Belang van Limburg.

"De lijnrechter stond perfect geplaatst om te zien dat de knal van Samatta via de deklat achter de doellijn was gebotst. En de vierde ref had al veel vroeger moeten laten omroepen dat de VAR-communicatie was uitgevallen, waardoor er in de tribunes tenminste daaromtrent duidelijkheid was geweest."

"Daar wordt je echt niet goed van"

"Maar wat pas echt straf is, is dat men anno 2019 er niet in slaagt om communicatie te organiseren tussen iemand aan een beeldscherm en de vierde ref. Je wordt er toch echt niet goed van, als je hoort dat het back-up systeem met walkie talkies was uitgevallen", klinkt het vervolgens kritisch bij de krant.

"Kunnen we niet gewoon een gsm kopen voor de vierde ref en de VAR? De ontvangst in de Luminus Arena is prima en bij een situatie van doelpunt of niet zijn we met z'n allen bereid om een minuutje te wachten op het officiële oordeel. Hallo, KBVB?"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws