Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Dit is écht geen goed idee” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Dit is écht geen goed idee”

Steven Van Gucht windt er geen doekjes om: “Dit is écht geen goed idee”

Al maanden hamert Sciensano erop om van thuiswerk de norm te maken. Daar houden lang niet alle bedrijven zich aan. Meer nog: bedrijven lijken echte besmettingshaarden te zijn.

“Het werk op zich is eigenlijk niet het grootste probleem”, zegt Steven Van Gucht in Het Nieuwsblad. “Ons aan de coronaregels houden is een deel geworden van onze dagtaak: een mondmasker aandoen om rond te lopen op kantoor, alles goed ontsmetten, afstand houden tijdens het werken. Dat lukt wel.”

Het risico op besmetting ligt in de momenten waarop we toch nog met elkaar in contact komen. “Tijdens de middagpauze in groep je boterhammen gaan opeten: dat is geen goed idee”, benadrukt de viroloog. “Toch zien we dat drie op de tien bedrijven geen ­enkele aanpassing hebben ­gedaan aan hun refter om die coronaproof te maken. Tijdens die lunch zeggen: 'En nu gaan we een keer een klapke doen', dáár liggen de risico's. Of aan de koffieautomaat je masker afdoen voor een praatje, of kort voor of na het werk nakaarten.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws