Donderdag 14 Januari 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Niels Albert niet herkend door agent: “In combi naar politiebureau”

Niels Albert niet herkend door agent: “In combi naar politiebureau”

Niels Albert staat bekend als een van de grootste crosstalenten die België ooit heeft gehad. Niet iederéén is natuurlijk fan van het veldrijden. Toen hij met enkele wielertoeristen de Ronde van Vlaanderen ging verkennen, werd hij door een politieagent niet herkend.

“Op een bepaald moment komen we op de grote baan”, vertelt Niels op radiozender Joe. “Daar was een middenberm en daarop stond een agent. Iedereen moest rechts van die berm rijden, maar ik kon niet meer stoppen en passeerde links. Anders was ik recht op een groep andere wielertoeristen gereden. Die agent kwam me meteen achterna en gaf me het bevel om stil te staan. Daarna vroeg hij m’n identiteitskaart, maar ik had die niet bij. ‘Kan je dan laten zien wie je bent’?’, vroeg de agent vervolgens.”

“Intussen waren er al tientallen fietsers voorbijgekomen die m’n naam gezegd hadden. Maar dat was niet voldoende, dus ik werd in m’n wereldkampioentrui in de combi gezet en naar het bureau gebracht. Daar hebben ze dan een pv opgesteld. En dat omdat ik links van een middenberm was gereden.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  sport  I  shownieuws