Donderdag 14 Januari 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zware kritiek op Frank Vandenbroucke: "De uitspraken van de minister zijn zeer pijnlijk voor de bevolking"

Zware kritiek op Frank Vandenbroucke:

Doctor in de psychologie Elke Geraerts (39) is vernietigend voor de communicatie van de overheid en de virologen. In alle stilte werden de coronamaatregelen verlengd tot maart. Ze heeft ook forse kritiek op minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

“Ik ergerde me vorige week mateloos aan de vlaag van optimisme die plots de maatschappij werd ingepompt", zegt Geraerts in Het Laatste Nieuws. "De vaccinvolgorde werd gecommuniceerd en minister Frank Vandenbroucke propageerde dat het ‘rijk der vrijheid' in zicht was. Ik vond die uitspraak zeer pijnlijk, want wie verder las, zag nog veel onduidelijkheden."

"En inderdaad: een dag later al stond in de krant dat de vaccinplannen vertraging kunnen oplopen, als de Britse variant het hier komt overnemen. Stop toch met die bombarie. Ik noem dit desastreuze communicatie.”

“Bovendien: hoeveel lef is er nodig om een persconferentie over te slaan, maar een week later wel in stilte de lockdown te verlengen zonder de burger uit te leggen waarom precies? Zelfs al blijkt het nadien om een technisch issue te gaan. De veerkracht in dit land wordt al tien maanden zwaar op de proef gesteld.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus  I  Elke Geraerts