Zaterdag 16 Januari 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Transferbom bij Man City: Guardiola wil déze Rode Duivel naast De Bruyne'

'Transferbom bij Man City: Guardiola wil déze Rode Duivel naast De Bruyne'

Manchester City zou zich graag willen versterken met Lionel Messi, maar omdat de uitkomst daarvan hoogst onzeker is, heeft Pep Guardiola een alternatief nodig. En dat blijkt een Rode Duivel te zijn.

Voor Manchester City is enkel het allerhoogste goed genoeg. Dan past het niet als je zoals vorig seizoen de titel misloopt en nog maar eens vroegtijdig uitgeschakeld wordt in de Champions League. En ook dit seizoen loopt het niet zoals het zou moeten. Messi zou aan die ellende een einde kunnen maken. 

Maar door onder meer de concurrentie met PSG is dat een plan dat evengoed kan mislukken. In Engeland wordt nu gefluisterd dat Guardiola zijn pijlen richt op... Eden Hazard, ploegmaat van Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels. Het samenbrengen van twee van België's allerbeste voetballers, zou City naast vuurwerk eindelijk ook prijzen moeten opleveren.

Chelsea

En die piste is best haalbaar. Naast het feit dat de marktwaarde van Hazard enorm geslonken is, voelt hij zich ook niet meer zo welkom bij Real Madrid. Door anderhalf jaar blessureleed en povere statistieken is hij stilaan alle krediet verspeeld bij supporters en pers. 

In Spanje weten ze het zeker: volgend seizoen is hij weg. En waarom niet terug naar de Premier League? Hazard heeft nog altijd geweldige herinneringen aan zijn periode in Engeland, zowel sportief bij Chelsea als op familiaal vlak. En City speelt het soort voetbal dat hem ligt. Volgt er straks een 'Match made in Heaven'?

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Manchester City  I  sport  I  voetbal