Microbioloog Herman Goossens erg ongerust: “Het is aan het gebeuren, maar we hebben het niet door” Royalty
Royalty

Microbioloog Herman Goossens erg ongerust: “Het is aan het gebeuren, maar we hebben het niet door”

Microbioloog Herman Goossens erg ongerust: “Het is aan het gebeuren, maar we hebben het niet door”

Dat de Britse coronavariant zich in ons land aan het verspreiden is, daar bestaat inmiddels geen twijfel meer over. De vraag die de experten bezighoudt, is in welke mate deze variant circuleert.

"Ik heb de indruk dat de variant zich toch al goed aan het verspreiden is, zonder dat we het echt doorhebben”, zegt microbioloog Herman Goossens in Het Laatste Nieuws. Het circuleert ook in elk deel van ons land. “We zien links en rechts clusteruitbraken, bij mensen die bijvoorbeeld in Oostenrijk of Oost-Europa zijn geweest. Maar er zijn onder meer ook links met het VK, Dubai en Libanon. De variant zit eigenlijk overal.”

“Nederland schat het aantal gevallen op enkele procenten van alle Covid-besmetten - op enkele duizenden, dus”, aldus Goossens. “In België gaat het wellicht om dezelfde grootteorde. Meer gevallen dan we denken, dus: honderden, misschien wel duizenden. Het is zeker iets waarover ik me ongerust maak.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws