Zondag 17 Januari 2021 - 21:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

VTM-journalist Faroek Özgünes over Bart De Pauw: “Daarom wordt dit een heel lelijk proces”

VTM-journalist Faroek Özgünes over Bart De Pauw: “Daarom wordt dit een heel lelijk proces”

Donderdag was de inleidende zitting van het proces van Bart De Pauw. De aanklacht tegen de televisiemaker luidt ‘belaging en elektronische overlast’. Negen vermeende slachtoffers stellen zich burgerlijke partij, maar zover had het volgens Faroek Özgünes nooit moeten komen.

“Er is in 2018 een poging tot bemiddeling geweest”, zegt Faroek aan Maarten en Dorothee op Qmusic. “Dat betekent dat die vrouwen vroegen dat Bart De Pauw openbaar zijn excuses aanbood en zou zeggen dat dat nooit meer zou gebeuren, maar Bart De Pauw wilde niet zo ver gaan. Hij vindt dat het allemaal veel onschuldiger is dan zij het voorstellen en daarom wil hij zijn gelijk in de rechtbank halen. Hij gaat ervan uit dat de rechtbank hem zal vrijpleiten. Hij gaat dus volledig voor de vrijspraak.”

“Ik denk dat dit een heel lelijk proces gaat worden, omdat al die verstuurde berichten tegen elkaar uitgespeeld zullen worden”, aldus de VTM-journalist. “Hoeveel zijn er gestuurd, maar hoeveel zijn er dan beantwoord... Het proces vindt niet plaats achter gesloten deuren en niemand wil dat, want beide partijen zijn erop uit om hun gelijk te bewijzen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Pauw  I  Faroek Ozgunes  I  shownieuws