Zondag 17 Januari 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Kompany weet niet wat hij ziet en gaat volledig door het lint bij Anderlecht

Kompany weet niet wat hij ziet en gaat volledig door het lint bij Anderlecht

Het wordt allemaal wat veel voor Vincent Kompany. De trainer van RSC Anderlecht moest afgelopen vrijdag met lede ogen aanzien hoe zijn elftal voor de tweede opeenvolgende keer het onderspit moest delven. Tijdens de match sprong Vince the Prince meer dan eens uit zijn vel.

Het is opvallend om de evolutie in de coaching van Kompany te zien én te horen. Iedere wedstrijd lijkt de, naast het veld zo rustige, RSCA-coach wat harder te schreeuwen. In Eupen was het heel duidelijk te horen hoe Kompany zijn troepen aanvuurde én de arbitrage onder druk zette.

Meermaals liet hij zich horen. Zo ging Kompany bij de - volgens hem onbegrijpelijke en onterechte - rode kaart van Kemar Lawrence volledig door het lint. Kompany probeerde scheidsrechter Alexandre Boucaut nog op andere gedachten te brengen toen die naar het VAR-scherm werd geroepen. Tevergeefs.

"Geef hem anders rood?!"

In de slotfase van de partij hakte een cynische Kompany nogmaals in op Boucaut. Toen Matt Miazga geel kreeg snauwde Kompany "Geef hem anders rood?!" richting Boucaut. Het is duidelijk: Kompany is niet te spreken over de arbitrage in ons land. Dat vertelde hij ook in zijn interview na de match.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal