Dinsdag 19 Januari 2021 - 08:00   I   Foto: VIER  I   door Redactie

Delphine Lecompte zwaar onder vuur door omstreden uitspraken: “Het is echt heel erg”

Delphine Lecompte zwaar onder vuur door omstreden uitspraken: “Het is echt heel erg”

Delphine Lecompte liet vorige week weten dat ze het vreselijk vindt voor Bart De Pauw dat veel mensen zijn rekening al gemaakt hebben, nog voor zijn proces goed en wel is gestart. Ze nam het dan ook openlijk voor hem op, wat haar niet in dank werd afgenomen.

Op de sociale media krijgt ze dan ook de volle laag. “Ik zit gelukkig niet zelf op sociale media, maar mijn zus wel en zij zegt me dat het echt heel erg is”, zegt Delphine in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Dat was te verwachten. Daar gaat mijn prille populariteit”, lacht ze. “Ik vind dat niet erg. Het is ­belangrijker dat iemand de wereld vertelt dat al dat zwart-wit denken nergens goed voor is.”

Zelf is Delphine ook ooit het slachtoffer geweest van stalking. “Hij stuurde me constant sms’en”, vertelt de 'De Slimste Mens'-finaliste, die dus weet waarover ze praat. “Ik vond dat toen ook erg, vooral omdat je je ­constant bekeken voelt. Ik werd er paranoïde van en ben naar de politie gestapt, maar die kon niets doen omdat ik niet fysiek werd lastiggevallen. Heel frustrerend”, besluit ze.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Delphine Lecompte  I  shownieuws