Dinsdag 19 Januari 2021 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Sven Nys kan het maar moeilijk verteren: “Blijkbaar is dit niet goed genoeg”

Sven Nys kan het maar moeilijk verteren: “Blijkbaar is dit niet goed genoeg”

Dat Thibau Nys geen plaats kreeg in de beloften-selectie voor het WK veldrijden eind januari, is volgens bondscoach Sven Vanthourenhout te wijten aan een gebrek aan regelmaat. Het uitblijven van een selectie gaat er bij papa Sven Nys maar moeilijk in.

“Omdat ik vind dat er vanaf de kerstperiode duidelijk wel regelmaat in zijn prestaties zat”, zegt Nys senior in Gazet van Antwerpen. “Intussen waren we er ook uit waarom het soms wat minder was. Na een val kreeg Thibau ­altijd last van de rug. Dat is ­waarom hij op het BK opgaf. In Gullegem een week eerder was hij opnieuw gevallen. Maar voorts mag iedereen zijn uitslagen van Essen tot Mol nagaan: dat was niet slecht. Maar blijkbaar is het niet goed genoeg.”

“Ik weet zeker dat hij er in de top vijf hadden kunnen ­eindigen. Zijn conditie wordt ­elke week beter", aldus de voormalige crosser. "Alleen zal hij dat dus niet kunnen bewijzen.” Sven wil hier voor de rest geen onnodige energie mee verspillen. “Wat kunnen we anders dan dit ­accepteren? Zo denkt Thibau er zelf ook over: dan maar een weekend extra trainen en zijn krachten opsparen voor volgend jaar, als hij er hopelijk wel weer bij is op het WK.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sven Nys  I  Thibau Nys  I  sport