Thibau Nys doet pijnlijke vaststelling: “Achternaam is in dit geval geen voordeel” Sport
Sport

Thibau Nys doet pijnlijke vaststelling: “Achternaam is in dit geval geen voordeel”

Thibau Nys doet pijnlijke vaststelling: “Achternaam is in dit geval geen voordeel”

Thibau Nys mag een deelname aan het WK veldrijden in Oostende eind januari vergeten. Hij haalde de beloftenselectie van bondscoach Sven Vanthourenhout niet. Natuurlijk is de zoon van crosslegende Sven Nys ontgoocheld.

“Ach, ik neem het Sven ook niet echt kwalijk”, zegt Thibau in een interview met WielerFlits. “Maar ik ben wel overtuigd dat ik – als ik pijnvrij rondfiets – op het WK een goed resultaat had kunnen neerzetten. En dat weet Sven ook. Kijk, ik ben de eerste om toe te geven dat dit een seizoen is geweest met ups en downs. Maar ik had eindelijk het gevoel dat het goed zat.”

“Wellicht is de naam Nys in deze geen voordeel geweest”, beseft Thibau. “En vond de bondscoach het een te groot risico om mij te selecteren.” De 'DNA Nys'-ster is alleszins niet van plan om zomaar bij de pakken te blijven neerzitten. “Ik ga nog harder werken en bewijzen dat ik er wel bij had gehoord. De motivatie is enorm. Ook mentaal word ik hier zeker sterker van.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws