Zaterdag 23 Januari 2021 - 10:45   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Viktor Verhulst doet onthulling over vader Gert: “Dit heeft hem enorm geraakt"

Viktor Verhulst doet onthulling over vader Gert: “Dit heeft hem enorm geraakt

Gert Verhulst heeft jarenlang het imago van ‘het baasje van Samson’ moeten hooghouden. De laatste jaren kan hij daar ietwat van afstappen, zeker nu zijn opvolging verzekerd is. Een grote kentering kwam er na zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’, waar hij schijnbaar voor het eerst zichzelf kon zijn voor de camera.

"Hij merkte ook dat de mensen daar verbaasd van opkeken", zegt dochter Marie Verhulst in Het Laatste Nieuws. "Zo van: aha, dit is dus de échte Gert? Iemand die droge moppen tapt in plat Antwerps, niet de eeuwige kindervriend die voortdurend op zijn articulatie en woordenschat let. Pas op, hij heeft nooit met die rol geworsteld, maar het was wel een bevrijding toen hij dat harnas meer en meer kon afleggen.”

"Toen bovendien bleek dat het grote publiek de 'echte' Gert heel erg kon appreciëren, heeft hem dat geraakt, natuurlijk”, zegt zoon Viktor Verhulst. “Vergeet niet, papa is lang niet au sérieux genomen. Onderschat geweest, ook. Maar intussen zijn er verscheidene generaties die opgegroeid zijn met Samson en alle andere Studio 100-figuren: voor hen is hij wel een held.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marie Verhulst  I  Gert Verhulst  I  Viktor Verhulst  I  shownieuws