Zaterdag 23 Januari 2021 - 21:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Marc Van Ranst slaat nu al alarm over de zomer: "Dat wordt heel moeilijk"

Marc Van Ranst slaat nu al alarm over de zomer:

Als alles goed verloopt zouden we een volgepakte sportzomer moeten krijgen dit jaar. Met de Ronde van Frankrijk, het EK voetbal én de Olympische Spelen staan de 3 grootste sportevenementen ter wereld op het programma. Supporters zullen echter alles van thuis uit moeten volgen, denkt Marc Van Ranst.

“Het is trouwens een utopie om te denken dat er fans op de tribunes zullen zitten tijdens het EK voetbal”, zo zegt de viroloog in Het Nieuwsblad. “De supporters van de Rode Duivels zullen het voor de tv moeten volgen, zoals ze dat gewend zijn het voorbije jaar. Een EK in 12 verschillende landen organiseren lijkt me erg moeilijk. Wat ga je dan doen met de verplichte quarantaines na het reizen? Het hele toernooi in één land spelen kan misschien wel, afhankelijk van welk land je kiest.”

Als er volgens de viroloog één sportevenement veilig kan doorgaan, dan is het wel de Ronde van Frankrijk. “Ze zijn erin geslaagd om de Tour vorig jaar relatief goed te organiseren”, aldus Van Ranst. “Ik vermoed dat ze er in Frankrijk ook deze zomer alles aan zullen doen om hun monument te laten doorgaan”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus