Strengere maatregelen op komst, Steven Van Gucht: "We mogen niet lang wachten" Royalty
Royalty

Strengere maatregelen op komst, Steven Van Gucht: "We mogen niet lang wachten"

Strengere maatregelen op komst, Steven Van Gucht: "We mogen niet lang wachten"

We lijken ons te moeten opmaken voor een derde golf. De kans is groot dat er strengere maatregelen komen. Als het echt te erg wordt, is ook een nieuwe lockdown niet uit te sluiten.

"Met de experts hebben we een drempel in gedachten, vanaf wanneer we naar een plan B moeten schakelen. Ik noem dat cijfer liever nog niet, omdat het politiek nog niet is afgeklopt, maar het staat vrij strak. We mogen niet te lang wachten. Er wordt trouwens al gesproken over maatregelen", aldus viroloog Steven Van Gucht in Het Laatste Nieuws. Daarmee verwijst hij ook naar het verbieden van buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan twaalf.

Ook een strenge lockdown behoort tot de mogelijkheden. “Het is het worstcasescenario, maar we moeten er rekening mee houden”, zegt Van Gucht. “Toch is het belangrijk om nu koelbloedig te blijven en vertrouwen te hebben in zowel de bestaande maatregelen — een nieuwe variant mag nog duizend keer besmettelijker zijn: iemand die je niet ontmoet, kan je niet besmetten — als in nieuwe tussentijdse maatregelen om de stijgende cijfers tegen te houden. Een derde golf is zeer realistisch. Het is zaak om er een golfje van te maken. Geen grote golf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws